Drukbezochte informatiebijeenkomst!

18 maart 2020

Afgelopen donderdag 12 maart jl. hebben wij vele geïnteresseerden en dorpsbewoners mogen ontvangen en voor zover mogelijk mogen informeren op de informatieavond voor Weidse Wetering in het Cultureel Centrum van Hoogmade. Onderstaand een kort verslag van de avond!

Al voor de officiële start van de avond stonden mensen al te wachten om naar binnen te mogen. Zowel dorpsbewoners als mensen vanuit de regio werden ontvangen en konden hun vragen stellen bij het aanwezig verkoopteam bestaande uit de ontwikkelaar/aannemer Vink+Veenman, de architect VRP Architecten en verkopend makelaar Drieman Garantiemakelaars.

Op grote panelen werd er een tussenstand gepresenteerd van het ontwerp van de verschillende woningblokken en plattegronden waarin de diversiteit in type woningen goed te zien was. De komende periode zal Vink+Veenman samen met de architect de woningen verder uitwerken en de definitieve detaillering, afmetingen en materialisering van de woningen vaststellen om tot een fraai ontwerp en indeling van de woningen te komen. Dit voorlopig ontwerp is tevens te downloaden op de projectwebsite. Het was leuk om te zien dat er naast uiteraard vele vragen ook veel positieve reacties werden gegeven op het project.

Op de panelen was ook de tijdelijke bouwweg weergegeven. Deze bouwweg is circa drie maanden benodigd ten behoeve van de aanvoer van vrachtverkeer die de planlocatie middels zand zal gaan ophogen met al doel de grond voor te belasten.

Ook werden er prijsinidcaties gegeven voor de woningen. De prijzen van de vrije sector woningen zullen afhankelijk van grootte en ligging variëren tussen €350.000,- en €550.000,- v.o.n. De sociale koopwoningen van blok D kennen een wettelijke verkoopprijs die net boven de twee ton zal liggen.

De sociale koopwoningen zullen worden toegewezen conform de aan de gemeente vastgestelde verordening waarbij in eerste instantie inwoners de voorkeur zullen krijgen. Voor meer informatie over deze woningen verwijzen wij graag naar de Verordening Doelgroepen Sociale Woningbouw Kaag en Braassem.

Naar verwachting zal de verkoop medio mei officieel starten. Op dat moment zijn o.a. de brochure, verkooptekeningen, bouwkundige opties en prijzen definitief en aanwezig. Vink+Veenman verwacht dan eind dit jaar te kunnen starten met de bouw van de woningen om vervolgens te streven naar een oplevering van de woningen eind 2021.

In aanloop op de start verkoop medio mei zal er via de projectwebsite en de nieuwsbrief steeds meer informatie gedeeld worden met alle geïnteresseerden.

De panelen met de bovengenoemde informatie is als download opgenomen op de projectwebsite.

Mocht je nog vragen hebben kun je contact opnemen met Drieman Garantiemakelaars via telefoon 0172-460808 of per mail nieuwbouw@drieman.nl

Downloads


Download